DE LEKKERSTE #RECEPTEN VAN APENAFIT

Heb je na het sporten altijd zo’n trek? Geen zorgen, bij ons ben je aan het juiste adres. Op deze pagina vind je een groot aantal recepten voor voedzame snacks die de ergste trek na het sporten stillen. In dit artikel leggen we je uit wat de beste snack is voor na het sporten, en geven we je meteen een aantal voedzame recepten.

De beste snack

Kies een snack waarin zowel koolhydraten als eiwitten zitten. De koolhydraten , denk bijvoorbeeld aan fruit en volkoren crackers, vullen het verloren glycogeen aan, een van de energiebronnen in je lichaam, terwijl de eiwitten, zoals yoghurt of een hardgekookt ei, je lichaam helpen de spieren te voeden die je zo hard hebt laten werken. Na een vlugge hap voel je je al snel weer beter en klaar om de rest van de dag aan te kunnen.

Prep je snack!

Klaar voor een snack? Je kunt natuurlijk voor een klassieke eiwit-en-koolhydraatcombo zoals brood met pindakaas of cottage cheese met fruit kiezen. Of je kunt van tevoren een van deze acht eenvoudige en voedzame snacks klaarmaken. Zo hoef je er na een zware training verder niet over na te denken wat je moet eten. (Want wie heeft daar op dat moment de energie voor?) 

Shoppen

Meer weten over de ingrediënten en de inhoud van een product?

De lekkerste #recepten voor na het sporten